NEVZİNE


NEVZİNE

Şerbetli tatlılar ile aram hiç olmadı ne zaman kı bu tatlıyı öğrendim vazgeçilmezim oldu.Bana her lokmada Anadolu'nun mistik bir hikayesinde yolculuk ediyormuşum hissi veren bir tatlı, aynı duygular ile yemeniz dileği ile işte tarifimiz.

Malzemeler;

125gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbet;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1/4 limon suyu
1/2 su bardağı pekmez


Ypılışı :

İlk önce şerbeti yaparak başlıyoruz, su ve şeker ile şerbet kaynatılır ve şekerlenmemesi için kaynadıktan sonra limon suyu eklenir. Ocaktan aldığımız şerbetin içine pekmez eklenerek karıştırılır ve  soğutulur.

Hamur :  yağ, süt,tahin sirke karıştırılır sonra ceviz ve kabartma tozu eklenir yavaş yavaş un eklenerek karıştırılır kurabiye hamuru kıvamında bir hamur yapılır unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamını tutturmak daha kolay oluyor.Fırın kabına hamur eşit kalınlıkta yayılır , bir çatal yardımı ile üzerinde çizikler yapılır ve dilimlere ayrılarak kesilir.

190 derece fırında 25 -30 dakika pişirilir.( fırın ısısı ve dakika kullandığınız fırına göre değişebilir kontrollü pişirmekte fayda var.

Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıkınca, hazırlayıp soğuttuğumuz şerbet dökülür ve şerbeti tamamen çekene kadar bekletilir.

Tatlımız hazır, Afiyet Olsun  !

EMMA'S FOOD ART

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar