EV YAPIMI ÇITIR ÇITIR SİMİT


ÇITIR SİMİT

Eğer Ankara da büyümüş yada bir süre yaşamış iseniz simit ne demek iyi biliyorsunuzdur.
Bir Ankaralı olarak uzun yıllardır başka şehirlerde yaşıyorum ve Anakara ya gittiğim de ilk işim kahvaltıda çıtır çıtır bir Ankara simiti ile hasret gidermek oluyor.
Küçükken babam işyerine uğradığımızda bize gülerek size susamlı tavuk ısmarlayım mı? diye sorardı :)  Hiç usanmadan yiyebilceğiniz bir tat yolunuz Ankara ya düşerse mutlaka denemelisiniz.
Her şehrin kendine özgü bir tatda simiti var.İzmir de Ankara simiti ile halka şekli dışında hiç benzeşmeyen renk olarak beyaz denebilcek gevrek var :) İzmirliler kızmasın ama gevrek hiç gevrek değil :)
Aşçılık okulu Öğretmenimiz sayesinde öğrendiğim çıtır çıtır ev simitini hafta sonları kahvaltıda yapıp afiyet ile yiyoruz.

Malzemeler;
Hamur;
6 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
70 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 su bardağı su

Üzeri için,
1 su bardağı kavrulmuş susam
1 su bardağı pekmez
1 yemek kaşığı un


Yapılışı
Elediğimiz unu bir kaba koyalım tuz, yumurta,su ve (süt maya ve şekeri bir kapta karıştırdığımız ) maya karışımını ekleyip yumşak kıvamlı bir hamur yoğuralım ve 45 dakika  beklettiğimiz hamurumuzdan parçalar ayırıp elimiz ile rulolar yapalım ruloları ikişer ikişer birbirinin etrafına sarıp açılmayacak şekilde halkalar yapalım.
pekmez ve un karışımı hazırlayalım halka şeklini verdiğimiz ruloları önce bu karışıma daha sonra kavrulmuş susama batıralım ve 180 derecede önceden ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun !

EMMA'S FOOD ART

Yorumlar

Popüler Yayınlar