MUMYA BÖREK



MUMYA BÖREK


Mumya börekte neymiş demeyin hem kolay hemde muhteşem bir lezzet.Ben geçtiğimiz cadılar bayramı partisi için araştırma yaparken keşfettim ve denedim hemen.Yiyenlerin yüzünde muhteşem bir ifade oluyor :) Denemeye değer!


Malzemeler:
5 yaprak milföy hamuru
5 köy biberi
200 gr süzme beyaz peynir (peynirinize göre tuz ekleyebilirsiniz)
1 yumurta sarısı


Yapılışı:

Derin dondurucudan milföy hamurlarımızı cıkarıp çözdürüyoruz oldukça yumşak bir kıvam olalı yoksa kırılıyorlar.Miktarlar 10adet börek için istediğiniz oranda çoğaltıp azaltabilirsiniz.
Yıkadığımız biberleri sapları da bölüncek şekilde ortadan ikiye bölüyoruz çekirdeklerini çıkarıyoruz
içlerinee peynirimizi dolduruyoruz .Eriyen hamurlarımızı her diktörtgen parçadan 4 şerit çıkacak şekilde kesiyoruz.Şeritleri biberin sapına tutturarak etrafına sarıyoruz ,2 şerit ve yarım biber ile 1 adet börek çıkıyor tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180- 200 derecede hamurlar kabarıp altın sarısı renk alana  kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun !

EMMA'S FOOD ART

Yorumlar

Popüler Yayınlar